Web trgovina – Uvjeti sklapanja ugovora o prodaji

Značenje izraza:
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. - Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 36. do Članka 55. 
 • Prodavatelj - MIP-Ivetić d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, K.Š. Đalskog 26A, 49214 Veliko Trgovišće, OIB:  86188231682, dalje u tekstu MIP-Ivetić d.o.o.
 • www.mip-ivetic.hr - web stranica u vlasništvu Prodavatelja 
 • Naručitelj/Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod
 • Korisnik - svaka osoba koja web stranicu „www.mip-ivetic.hr“ koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu
 • Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.mip-ivetic.hr“, a koje je moguće naručiti putem web trgovine, e-maila ili telefona.
 • Ponuda - službena ponuda koja se šalje na e-mail adresu Naručitelja, a koja sadrži sve informacije o cijenama naručenih Proizvoda, kao i informacije o dostavi Proizvoda, te cijeni Proizvoda
 1. Online narudžba može se ostvariti samo ukoliko se naručitelj registrira na za to predviđenom mjestu na „www.mip-ivetic.hr “. Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca Naručitelj/Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu MIP-Ivetić d.o.o. za sklapanje Ugovora te Korisnik kao Naručitelj/Kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen ugovor između Kupca i Prodavatelja, a prema uvjetima naručivanja/prodaje navedenog u ovim Uvjetima.
 2. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je narudžba/kupovina odabranog Proizvoda putem “www.mip-ivetic.hr” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene Proizvoda. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem:  internet narudžbe-web trgovina, putem e-maila ili telefona s ljudskim posredovanjem.
 3. Naručitelj/kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim Proizvodima, Proizvodima na akciji i sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podatci) na e-mail Naručitelja/Kupca dostavlja se obavijest o uspješnoj registraciji.
 4. Proizvode koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.mip-ivetic.hr “, a uz svaki proizvod navedeni su podatci o specifikaciji proizvoda i cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su na sljedećoj poveznici "Načini dostave".
 5. Odabir željenog proizvoda vrši se  spremanjem u „Košaricu“ klikom na link „Košarica“. Ukoliko Naručitelj/Kupac izvrši narudžbu proizvoda koji je u međuvremenu postao nedostupan, tada će Prodavatelj kontaktirati Naručitelja/Kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog Proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Naručitelju/Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
 6. U „Košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Naručitelj/Kupac odabrao za narudžbu zajedno s cijenama proizvoda (uključen PDV). Cijena dostave u ovom trenutku nije navedena jer se u korist Naručitelja/Kupca naknadno bira najpovoljnija usluga dostave putem kurirske službe (ako se ne radi o besplatnoj dostavi). Cijena dostave kao i konačne cijene odabranih Proizvoda (uključen PDV) nalaze se u službenoj Ponudi Prodavatelja koja se nakon naručivanja šalje na e-mail adresu Naručitelja/Kupca. Nakon što Naručitelj/Kupac odabere poveznicu „Plaćanje putem uplate na račun (po primitku ponude)“ bit će preusmjeren na stranicu "Pregled narudžbe" na kojoj se nalazi sažetak narudžbe nastao na temelju ranije odabranih koraka.
 7. Odabirom "Potvrđujem narudžbu" narudžba je dovršena i poslana na obradu u fizičku poslovnicu Prodavatelja. Na e-mail adresu Naručitelja/Kupca šalje se potvrda o zaprimanju narudžbe. Ista sadrži informacije o naručenim proizvodima, kao i njihove cijene (PDV uključen). Nakon što djelatnici MIP-Ivetić d.o.o. osobno obrade zaprimljenu narudžbu na e-mail adresu Naručitelja/Kupca šalje se službena ponuda za kupnju proizvoda odabranih u procesu narudžbe. U toj službenoj Ponudi, za razliku od ranije spomenute potvrde o zaprimanju narudžbe, osim informacija o proizvodima i cijenama, nalaze se i sve informacije o dostavi, kao i cijena dostave.